Inrikesflyg i Tyskland

Tyskland ligger i hjärtat av Europa och det är lätt att ta sig dit. Förutom att det är det näst folkrikaste landet i Europa, är det också ett världsledande industriland. Det kan låta lite tråkigt, men Tyskland har många fler tillgångar än så. Det är inte bara ett land man åker igenom på väg genom Europa utan det är ett land av historiskt värde. Många turister kommer hit för att se alla otroliga arkitektoniska byggnader, som slott och katedraler. Här finns städer som tar en tillbaka till medeltiden lika snabbt som till dagens moderna metropol för oss in i framtiden. Naturen är storslagen med skogar, sjöar, bergstoppar, dalgångar och stränder. I Tyskland ligger över 40 av UNESCO:s världskulturarv, vilket är bland det vackraste naturen och människan har skapat. Förutom enastående byggnader och hissnande natur, erbjuder Tyskland mängder med kulturella arrangemang, musikevenemang och storslagen shopping.

Bra infrastruktur

Tysklands läge gör att det passerar mycket trafik genom landet, vilket har lett till ett välutvecklat väg- och järnvägsnät. Vill man resa runt i Tyskland, gör man det lätt och enkelt. Det populäraste sättet att resa runt i Tyskland är utan tvekan med bil eller tåget. Inrikesflyg i Tyskland är inte lika vanligt bland turister, eftersom det är enklare att ta tåg och ofta billigare. Där finns en del lågprisflyg som kan mäta sig med tågtrafiken, man får dock vara försiktig så man inte hamnar på en flygplats lång utanför staden man vill till. En del flygbolag kan nämligen namnge små flygplatser med den närmsta stadens namn, vilken kan ligga 10 mil bort. Inte kul att inse att man har två timmars bussresa innan man till exempel når Frankfurt.

Lufthansa

lufthansaDet finns många flygplatser i Tyskland och många flyg som trafikerar hela välden. Lufthansa, som inte bara är det största flygbolaget i Tyskland, utan även ett av världens största överlag, har dragit ner på sina inrikesflyg, men de trafikerar ändå fortfarande de största städerna.

Air Berlin

Air Berlin är ett lågprisbolag och det näst största flygbolaget i Tyskland. Air Berlin trafikerar över 20 tyska städer, bland annat de större städerna som Berlin, Frankfurt, Hamburg och Düsseldorf. Bagage och standard service är inkluderat i priset.

Mindre flygbolag

flygplanenEurowings och Germanwings är även de lågprisflyg och partners. De erbjuder ”premium”-biljetter som ger tillgång till Lufthansas lounge.

Cirrus Airlines har mindre affärsflygningar och samarbetar med Lufthansa på en del rutter. De flyger bland annat till Frankfurt, Hamburg, Dresden, Hof och Stuttgart.

Det lilla flygbolaget Sylt Air trafikerar semesterön Sylt, som ligger i Tysklands norra del. Ön har en gång hängt ihop med fastlandet, men sjunker ständigt på grund av erosion. Till ön kommer man för att sola och bada, då det mesta av ön är sand på de härliga sandstränderna. Det sägs vara de rika tyskarnas semesterparadis. Det är hit de kommer för att koppla av. Sylt Air flyger mellan Sylt-Hamburg, Sylt-Berlin och Kiel-Berlin.

Tyska flygplatser

Den största flygplatsen är Frankfurt am Mains flygplats. Här avgår det flyg till över 300 destinationer i över 100 länder. Den räknas som en av de 10 största flygplatserna i Europa. Andra stora flygplatser i Tyskland är München, Düsseldorf, Berlin-Tegel, Köln-Bonn, Hamburg och Leipzig-Halle. De flesta flygplatser har utmärkta förbindelser in till städerna via tåg eller andra kommunikationer. Flygplatserna i Düsseldorf, Köln/Bonn och Frankfurt är sammankopplade med Tysklands Inter City Express, som är ett höghastighetståg.

Det är som sagt lätt att ta sig runt i Tyskland och det är lätt att få många nya favoritstäder och platser. Allt från naturområden till små pittoreska byar, men det finns de städer som är lite populärare än andra och fler turister kommer hit. Bland de främsta är Hamburg, som har fler broar än Amsterdam och Venedig tillsammans. Berlin, som är berömd för sin arkitektur, konst och nattliv. München, porten till alperna. Frankfurt, känd för sin internationella flygplats och skyskrapor. Köln, som är uppbyggd av romarna och en av de äldsta städerna. Heidelberg, en pittoresk och romantisk stad som överlevde andra världskriget, Weimar, staden där Bach och Goethe kom från. Slutligen Düsseldorf med sin lyxiga och berömda shoppinggata Koenigsallee.